7 Eylül 2013 Cumartesi

PLL : Aria Montgomery Stili

 Şimdi sırada sevmediğim bir kız var: Aria Montgomery. Aria Montgomery'yi Lucy Hale canlandırıyor. Ne Aria karakterini seviyorum, ne de Lucy'yi. 


ADI VE SOYADI: Lucy Hale
DOĞUM GÜNÜ: 14 Haziran 1989
MESLEĞİ: Aktris ve şarkıcı
PLL'DE CANLANDIRDIĞI KARAKTER: Aria Montgomery

Birazda karakterden bahsederseeek...
Aria, İzlanda'daki tatilden dönünce kendisinden büyük bir adamla ilişki yaşamaya başlıyor. Sonra o kişinin yeni edebiyat öğretmeni olduğunu görüyor ve buna rağmen ilişkisine devam ediyor.
Bu arada Aria, Alison ile birlikte, babasının annesini aldattığını görmüştür. Alison, annesine söylemesi için Aria'ya baskı yapıyor ama Aria söylemiyor. Hem aile düzenlerinin bozulmaması, hemde annesinin üzülmemesi için.
Sonra A adlı kişiden anonim bir mesaj annesine gidiyor ve kocasının onu aldattığını öğreniyor.


Öncelikle, Aria'mızın, yani Lucy Hale'nin bir küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk olduğunu görüyorsunuz :)
Yani kısa biraz, birazda değil bayağı kısa. Bence gitsin topuklu ayakkabı falan giysin. Şimdi diyeceksiniz ki, bu 24 yaşında olabilir ama 16 yaşında bir kızı canlandırıyor. Topuklu ayakkabıda nereden çıktı? Valla leopar desenli kürk taklidi ceket giyiyorsa, onuda giyebilir bence. Kolyesi fazla salkım saçak. Çizmesinin bir tekine de iki bacağı girebilir gibi duruyor. Kıyafetleri güzel ama ona yakışmamış.


Elbisesi sade ama güzel. Topuklu ayakkabı giymiş Allahtan :)
Makyajı, saçı falan iyi. Abartılı takılarda yok üstünde.


Bu da kıyafetleri. Ceketi ve bluzu, tam benim tarzım!
Ayakkabılarını da beğendim. 
Eteği tarzım olmasa da çok hoş.
Ama çantası hiç olmamış. Kıyafetleriyle uyumlu değil bir kere.


Burada da, genelde mini elbiseler giymekten hoşanan Aria'nın elbiselerini görüyorsunuz. Elbiselerin üzerine hep ceket giymiş. En soldaki elbisesi rezalet. Ortadaki elbisesi de kötü ama üzerine giydiği ceketle güzel görünüyor. En sağdaki elbisesini beğendim şahsen. Ceketi de güzel.


Eteği büyük rezalet! Bluzu da başka bir rezalet! Sol taraftaki ceketi hoş durmamış. Kuru kafalı bluzu da pijama üstü gibi duruyor.


Üzerine giydiği tulum tarzı şey hoşuma gitti ama o küpeler gitmemiş :)


Başına bağladığı şey ve saçı güzel ama elbisesiyle kolyesi rezalet. O küpeleri nereye uydurdun Allah aşkına? Kız, babaannem gibi giymekten hiç bıkmıyor. Bu modacılara elime geçirirsem...


 Saçı güzel ama nedense uykudan yeni uyanmış gibi bakışları var Aria'nın :)
Elbisesi kötü ama takıları uymuş Allahtan.


Bu kız nedense çiçekli elbiseler giymekten vazgeçmiyor. Hele de babaanne çantalarından hiç vazgeçmiyor. Ayakkabıları da rezalet.


Ay biraz daha stiline yorum yaparsam bayılıcam ya. Ayakkabıları güzel sadece. Elbisesi fazla kötü. 
Şimdii Aria'ya vereceğimiz puana gelelim.
Bir kere Aria'dan hiç hoşlanmıyorum ama hoşlanmadım diye kızın kabahati ne? Elektriksiz olması mı, sevimsiz olması mı?
Hanna'dan daha çok kıyafetleri beğendim kıyaslarsak. Sevmiyorum diye kıza haksızlık yapamam. Hanna'dan bir basamak daha iyi diyebiliriz.
Bu yüzden 5/10 puanı hak ediyor.













PLL : Hanna Marin Stili

 PLL'de favorim Hanna Marin ile başlamak istiyorum. Çünkü bu kıza acayip sempati duyuyorum. 
 Hanna Marin'i Ashley Benson canlandırıyor.


ADI VE SOYADI: Ashley Benson
DOĞUM GÜNÜ: 18 Aralık 1989
MESLEĞİ: Aktris ve model 
PLL'DE OYNADIĞI KARAKTER: Hanna Marin

Birazda dizideki karakterinden bahsedelim. Bu arada 16 yaşındaki kızları oynayanlar neden 24 yaşında oluyorlar anlamış değilim, neyse.
Hanna, aşırı şişman ve ezik bir kızken, Alison'ın desteğiyle yediklerini kusup incelmeye başlıyor.
Alison öldükten sonra da okulun en popüler kızı oluyor. En iyi marka kıyafetleri giyip saçlarını Alison gibi yapmaya başlıyor.
Grup dağılınca Mona adlı bir kızla arkadaşlık yapmaya başlıyor. Mona ile birlikte güneş gözlükleri çalıyor.
Sean diye biriyle çıkıyor.


Hanna'nın stiline gelirsek... Pek benim tarzım giyinmediğini söylemeliyim. Kırmızı eteği fena değil. Çantası ve ayakkabısı da uyumlu ama ceketi çok kötü. Kolyesi de fazlalık gibi duruyor. 


Yukarıdaki kıyafetine bakacak olursak... O kıyafeti hatırlıyorum, yakışmıştı Hanna'ya. Küpeleri, ayakkabısı, kolyesi, çantası, tek bir kusur bulamazsınız.
Ama aşağıdaki kıyafeti rezalet diyebilirim. Ayakkabısı dışında bluzu, ceketi, şortu ve çantası berbat. Bazen acayip güzel giyiyor, bazen ise kezban gibi giymekten kaçınmıyor.


Genellikle çanta zevki bu kadar kötü işte. Üzerindeki elbise fena değil. Ama bu kılıkla nasıl okulda popüler olduğunu anlamıyor insan. Ahhh ahh Alison öyle miydi ya?


Genelde elbise ve etek giyiyor Hanna'mız. En sağdaki elbisesi güzel ve lafım yok ama diğer elbiseleri fazla basit. Yahu sen 24 yaşında olabilirsin ama 16 yaşındaki kızı canlandırıyorsun sonuçta. Senin ergenlikle, sivilcelerle falan uğraşman gerek. Ne o lacivert-beyaz elbise, belde de kocaman kemer? Soldan 2. fotoğraf ise tam içler acısı.


Allah'ım Hanna söyler misin bu lanet olası modacı kim ya? Kim birini bu kadar kötü giydirebilir? Bence modacıların bu kıza gıcığı var.


Sonunda hoş bir şeylerle gördüm Hanna'yı, ölsem de gam yemem artık! 
Şaka bir yana, ceketi ve eteği pek hoş. Şöyle iş kadını şıklığı içinde olan kıyafetleri pek seviyorum. Yine o birkaç kilometre uzunluğundaki kolyesinden vazgeçmemiş.


Rezalet! Rezalet!
Kızım sen güneş gözlüğü çalıp duracağına git iki tane kaliteli mağazan kıyafet çal da giyersin. Yazık ya resmen. Çantanın berbatlığına bakar mısın? Pes Hanna ya!


Bu da Hanna kıyafetlerinden bazıları... Şu altta siyah kuşalı, pudra pembesi elbisesini oldukça cici buldum! Demek ki nadir de olsa güzel şeyler giyebiliyormuş :) 


Bu elbisesi de pek fena değil ama kemeri ve o kolyesi kötü duruyor. Ya kolye taksın sadece, ya da sadece kemer! 
Biraz fazlalık gibi giyiyor Hanna.
Hanna'ya 4/10 veriyorum maalesef :(











Pretty Little Liars

 The Vampire Diaries'ın 4. sezonunu da bitirdim ve baktım ki 5. sezona daha aylar var!
 Bende başka bir diziye başlayayım dedim ve Pretty Little Liars'a başladım. Pretty Little Liars, Güzel Küçük Yalancılar falan demek herhalde.
 Açıkçası, diziyi pek sevmedim. Dizide Alison'ın ölüp ölmediğini ve A'nın kim olduğunu öğrenmek için bölümleri atlayarak izliyorum resmen.


Yani konusu heyecanlı falan ama bölümleri izlerken sıkılıyorum. O kadar TVD izlemişim ki, bir yerden vampir falan gelmeyince sıkılıyorum, o derece.
Neyse, dizimizin konusuna gelirsek...
Alison, Emily, Aria, Spencer ve Hanna adlı dört kız, bir gün sarhoş olup uyuyakalırlar falan ve uyandıklarında Alison'ı bulamazlar. Alison da entrikacı, yalancı, ukala olan grup liderleri. 


Kızı ararlar falan ama bulamazlar. Kızın fotoğrafı ve adı gazeteye çıkar "kayıp" diye ama yine de bulunmaz. Aradan bir sene geçer ve bu süre içinde Alison sayesinde birlikte kalan grup dağılır.


Bir yıl sonra Alison'ın cesedi bulunur. Alison'ın katilini bir dedektif araştırmaya başlar. Bu sırada başroldeki dört güzel kızımızda, sadece Alison'ın bildiği sırları içeren, A adlı kişiden tuhaf mesajlar almaya başlar.


Bu mesajları kim, neden atıyordur? Yoksa o Alison'ın katili midir? Ya da o Alison mıdır? Ama Alison ölmemiş miydi?


Bu tuhaf mesajları almaya başlayan grup, yeniden bir araya gelir ve Alison'ın katilini aramaya başlarlar.


Bu arada sadece Alison'ın bildiği sırları da birbirine itiraf etmek durumunda kalırlar.


Öte yandan Alison'ın da bir sırrı vardır ve gizli tutulması gerekmektedir. Ama her gün o "sırrı" görüp vicdan azabı çekmektedirler.
Valla ne diyeyim, heyecanlı dizi ama bölümleri izlerken sıkılıyorum. Çünkü film herkesi katilmiş gibi gösteriyor. Belki de A, sadece bir kişi değil, bir gruptur. Olabilir yani ama bu kadar sırrı nasıl biliyor, onu çözebilmiş değilim.



6 Eylül 2013 Cuma

Victoria Beckham Çantaları...

 Büyük bir çanta hastası olarak, blog da bugün bir yazıyı çantalara ayırmaya karar verdim. Ve bunun için bu aralar çantalarıyla dikkatimi çeken Victoria Beckham'ı kullanacağım.


 Dar kesimli elbisesi, hırkası, kemeri, güneş gözlükleri ve takılarıyla tam bir iş kadını havasında Victoria. Çantası da çok güzel doğrusu.



 Sol tarafta üzerine giydiği şey, biraz garip durmuş bence. Pantolonu, bluzu ve ayakkabıları da biraz basit. Ama çantası şık. Sağ tarafta kazağı, pantolonu ve çizmeleriyle pek şık, pek hoş. Bu arada çantalarını niye o şekilde tuttuğunu anlamadım. Yani ben tutsam, "İçine taş mı koydun, sapı kopar mı diye öyle tutuyorsun?" diye rezil olurum arkadaş ortamında. Ama Victoria öyle mi ya..


 Burada Victoria'nın Hermes markasının Birkin modeli çantalarını görüyorsunuz Victoria'nın elinde. Yani fiyatını bilmesem, pazardan almış diyebilirim. Gerçi Hermes'in sahteleri bile çok pahalı. Pembesi, bebe mavisi, kırmızısı falan çok yakışmış Victoria'ya.
 Hermes'in Birkin modellerinden birini almak istiyorsanız, önce 2 yıllık bir bekleme süresini göz önüne almanız gerekiyor. Çantaların fiyatları 9 bin dolardan başlıyor, 34 bin dolara kadar çıkıyor. El yapımı olan ve aksesuarları da altın kaplama olan Birkin çantalarının fiyatı 65 bin dolara kadar çıkabiliyor.
Kıyafetlerine bakarsak... İlk fotoğrafta çantası ve ayakkabısının renk uyumuna dikkat çekerim. Bende çanta ve ayakkabının aynı renkten olmasından yanayım. Elbisesi de pek benim tarzım olmasa da güzel.
Yandaki fotoğrafta bluzu ve kot şortunu beğendim. Ben kot şortlara bayılıyorum. Ayakkabıları da iyi.
Ama son fotoğraftaaa... O kadar pahalı bir çantayla, pazardan alınmış gibi duran elbise yan yana durmuş mu hiç Victoria? O çanta bu hakareti hiç hak etmiyor! Ya o ayakkabı? Ona yazık değil mi? O kıyafetin yanında aşağılarda durmayı değil, göklere çıkarılmayı hak ediyor!
Benden bugünlük bu kadar!
Bir dahaki yazıda görüşmek üzere!







"Stil Çaylağı" Tavi Gevinson

 Başlığı okuduğunuzda, "Bu Tavi Gevinson da kim ya?" diye kendi kendinize sormuş olabilirsiniz. Normaldir. İlk bende duyduğumda, "Kim lan bu?" diye kendime sormadım değil. Sonra Heygirl'de okuduğuma göre, Tavi Gevinson, bir moda blogu açmış. Kendi tasarladığı kıyafetleri giyip fotoğrafını koyuyormuş bloguna. Sonra bunuunla New York Times'dan röportaja falan gelmişler derkeeeen, kız birden defileler için kıyafet tasarlayan, ünlü biri olup çıktı! Ya azizim, ergen diye dalga geçtiğiniz kızlarda bu noktaya gelebiliyor.


 Tavi'nin blogu "The Style Rookie", yani "Stil Çaylağı". Sizde girip bakabilirsiniz. Tabi daha önce, blogundan aldığım bazı fotoğraflarına göz atalım derim.










The Vampire Diaires : Katherine Pierce Stili

 Şimdi, dizide Caroline Forbes'ın stilinden bile daha çok beğendiğim bir stil var!
 Katherine Pierce!
 Nina Dobrev, hem Elena Gilbert'ı, hemde Katherine Pierce'i canlandırsa da; Elena güney, Katherine ise kuzey kutbu gibi giyiniyor. İkisinin stili de birbirinden çok ama çok farklı.
 Ama önce Katherine hakkında da azıcık bilgi vereyim.
 Katherine 15. yüzyılda vampir olmuş. Vampir olmadan önce gayrimeşru bir çocuğu olmuş. Görsel ikiz olduğundan dolayı Klaus onu 500 yıl boyunca aradı. (O uzun hikaye. Filmi izliyorsanız anlarsınız.) Eğer vampir olursa işine yaramayacağı için Katherine vampir oldu.
 Sonra gelelim 1864 yılına...
 İki Salvatore kardeşi de kendine âşık eden Katherine, onları parmağında oynattı diyebilirim. Fazla erkek düşkünü :)
 Şimdi de stilini inceleyebiliriz.


 Katherine, renkte siyahtan vazgeçmiyor bir kere. Siyah kıyafetleri, yüksek topuklu ayakkabıları ve kendisine has, catwalk yürüyüşüyle çok havalı.


 Burada da, 1864'ten bir elbisesi var. O zamanların stilini yorumlamayacağımı bile bile bu fotoğrafı koydum. Çünkü görmenizi istedim. Elbisesi çok yakışmış ona.


 Yine siyahlarla çıkıyor karşımıza. Siyah bluzu, kemeri, pantolonu ve ceketi basit ama çok şık! Ve dalgalı saçları çok güzel. Nina Dobrev saçlarını düzleştirmeyi bıraksın, hep maşa yapsın bence :)


 Bence Katherine'ın stili çoook ama çoook iyi.
 Bu da Bonnie gibi dekolte kıyafetlerden vazgeçmiyor :)
 Katherine'a 10 üzerinden 10 veriyorum.
 Bunu hak etti bence :)
 Siz ne dersiniz?





The Vampire Diaries : Bonnie Bennett Stili

 Bu yazıda Kat Graham'ın canlandırdığı, Bonnie Bennett'ın stilini incelemeye başladığımda, bir şey fark ettim. Ben daha önce bu kızın hiç mi hiç kıyafetlerine bakmamışım. Kızın o kadar büyüleri, büyükannesi, yer bulma büyüsü saçmalıklarıyla ilgilenmişim ki, kıyafetlerine hiç bakmamışım.
 Stilini inceleyeceğiz beraber ama önceee biraz bilgi vermem şart.
 Bonnie, aslında bir cadı. Cadılar içinde, Bennett cadıları en güçlü olanları. Kızın annesi ve babası ayrı. Annesi teee kaç sene önce gitmiş. Babasını da 4. sezonda ancak görebildik. Kasabanın belediye başkanı, aynı zamanda Tyler'ın annesi olan Carol Lockwood ölünce, Bonnie'nin babası belediye başkanı oldu. Kızının cadılıktan uzak durmasını falan istiyor. Neysee!


 Bonnie elbisesi, kolyesi ve hırkasıyla hoş bir kombin oluşturmuş olabilir, amaaa... Hırkası çok basit, elbisesi biraz kezban kılıklı ve Allah aşkına söyleyin yaa, o kadar uzun kolye biraz gereksiz değil mi?


Burada biraz daha hoş sanki. Kolyesini falan beğendim. Ama Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisindeki Mukaddes gibi, yaz-kış bağrı açık gezmesindeki anlamı çözemedim.



 Bonnie, hırkalardan, ceketler, yeleklerden hiç vazgeçmiyor. Ama yine yakası heep açık. Aslında şu üstteki gri ceketi hoş. Yakışıyor da kıza ama şu Caroline'a çalışan stilistler, birazda Bonnie ve Elena'ya çalışsa süper olur!
 İşte Bonnie Bennett stili...
 Puanım 10 üzerinden 4!



The Vampire Diaries : Caroline Forbes'ın Stili

 Dizimizin Barbie'si Caroline Forbes'ın stilini incelemeden önce, biraz bilgi vermek istiyorum. Caroline Forbes'ı Candice Accola canlandırıyor. Caroline, vampir olmadan önce sığ biriydi ve erkeklerin genelde takılmayacağı tür kızlardandı. Ama vampir olduktan sonra kızda büyük değişiklikler oldu. Matt ve kurtadam Tyler ile çıktı. En sonunda da köken vampir Klaus'u kendisine âşık etti.

 Öyle marjinal, değişik değil ama hoş giyiniyor. Kot ceketi, bluzu, kot pantolonu, topuklu ayakkabıları ve omuzdan askılı çantasıyla güzel bir kombin yapmış.


 Bu elbiseyi Klaus hediye etti Caroline'a :)
 Bence çok güzel bir elbise. Caroline'ın aşırı takı tutkusu yok. Takıları ve makyajı oldukça sade. Saçları da çok ama çok hoş.


 Caroline'ın çok hoş elbiseleri var. Belindeki kemeri, elbisesi ve hırkası müthiş. Hele de hırkasının rengine bayıldım.


 Tabi bazen kıyafette hataya düştüğü de oluyor. Mesela o elbisenin rengi mi, modeli mi falan bilemem, biraz şişman göstermiş bence onu. Yine de abartıdan uzak duruyor. Aşırı makyajlarla, saçma takılarla dolaşmıyor.
 Caroline Forbes'ın genel olarak stili güzeldi bence. 
 Ona puanım 10 üzerinden 8!
 Peki, siz Caroline'ın stili hakkında ne düşünüyorsunuz?